Smördegs piroger
RECEPT
1 pak smördeg
fyllning nr1;
250g köttfärs
2½ msk tomatpure
1 lök
2 msk sambal oelek
salt
peppar
fyllning nr2;
2 burkar tonfisk i olja
1 msk tomatpure
2 msk sambal oelek
salt
peppar
Lägg smördegen i rumstemperatur innan du börjar. Bryn köttfärsen med den hackade löken och krydda med salt o peppar. Blanda i puren och sambal oelek. När fyllningen är klar förbreder du en plåt och fyller i smördegen. Lägg smördegen med fyllning på plåten (bakplåtspapper behövs!). In i ugnen tills den blir gyllenbrun (ca 10-15 min) på 200 grader.
1 pak smördeg
fyllning nr1;
250g köttfärs
2½ msk tomatpure
1 lök
2 msk sambal oelek
salt
peppar
fyllning nr2;
2 burkar tonfisk i olja
1 msk tomatpure
2 msk sambal oelek
salt
peppar
Lägg smördegen i rumstemperatur innan du börjar. Bryn köttfärsen med den hackade löken och krydda med salt o peppar. Blanda i puren och sambal oelek. När fyllningen är klar förbreder du en plåt och fyller i smördegen. Lägg smördegen med fyllning på plåten (bakplåtspapper behövs!). In i ugnen tills den blir gyllenbrun (ca 10-15 min) på 200 grader.
Kommentarer
Trackback