Dolma - med vindruvsblad
Recept
( 5 port)
½ kg grötris
250 g köttfärs
1 Lök
3 dl Mild yogurt
1 dl Hackad Dill
1 knippe Gräslök (hacka)
200 g Bond bönor
1 burk Vindruvsblad
salt
citronsyra
4 dl vatten
2 dl olja
Hacka löken och stek det tillsammans men köttfärsen, låt svalna. Blanda det sedan i en skål tillsammans med ris, mild yogurt, dill, gräslök och krydda. ta en ganska stor gryta. häll i bondbönorna först. Lägg sedan lite av röran i vindruvsblader och vik den (mängden med röran i avgör hur liten/stor bladen är). lägg i dolman i grytan över bondbönorna. Fortsätt så tills du inte har kvar röran. Lägg plattan på 6an och lägg en fat i grytan så dolman inte viker upp sig, ska va så tätt som möjligt. häll i vattnet och halva oljan, lägg på locket. När du insett att det inte finns mycket vätska kvar så häller du i resten av oljan och sänker plattan till 2an.
Hela burken använs inte, beror på hur mycket röra du har
Du kan också koka köttbitar och lägga i
Det är viktigt att det ska vara så tätt som möjligt
TA-DA!! =)
( 5 port)
½ kg grötris
250 g köttfärs
1 Lök
3 dl Mild yogurt
1 dl Hackad Dill
1 knippe Gräslök (hacka)
200 g Bond bönor
1 burk Vindruvsblad
salt
citronsyra
4 dl vatten
2 dl olja
Hacka löken och stek det tillsammans men köttfärsen, låt svalna. Blanda det sedan i en skål tillsammans med ris, mild yogurt, dill, gräslök och krydda. ta en ganska stor gryta. häll i bondbönorna först. Lägg sedan lite av röran i vindruvsblader och vik den (mängden med röran i avgör hur liten/stor bladen är). lägg i dolman i grytan över bondbönorna. Fortsätt så tills du inte har kvar röran. Lägg plattan på 6an och lägg en fat i grytan så dolman inte viker upp sig, ska va så tätt som möjligt. häll i vattnet och halva oljan, lägg på locket. När du insett att det inte finns mycket vätska kvar så häller du i resten av oljan och sänker plattan till 2an.
Hela burken använs inte, beror på hur mycket röra du har
Du kan också koka köttbitar och lägga i
Det är viktigt att det ska vara så tätt som möjligt
TA-DA!! =)
Kommentarer
Trackback