Köttbitar med bulgur

Recept: (ca1-2 port)

ca 250 g högrev
2 dl bulgur
1 lök
olja
2 ½ dl vatten
salt

Dela högreven i bitar och stek de lite smått i en gryta. Ta sedan i vatten så den kokar (för då blir den inte lika seg.) låt koka i ca 20 minuter. Ta en annan gryta och lägg i lite olja/salt och en fjärdedel av löken (hacka först). Låt det fräsa lite och lägg i 2 ½ dl vatten. Låt det koka innan du häller i bulguren. När vattnet försvunnit så lägg på locket o ha på låg värme. OBS! Om det finns köttvatnnet kvar från grytan så häll i det i bulguren (smakar bättre).
Stek köttbitarna med resten av löken och sedan är det klart för servering =)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0