Köttbitar med bulgur
Recept: (ca1-2 port)
ca 250 g högrev
2 dl bulgur
1 lök
olja
2 ½ dl vatten
salt
Dela högreven i bitar och stek de lite smått i en gryta. Ta sedan i vatten så den kokar (för då blir den inte lika seg.) låt koka i ca 20 minuter. Ta en annan gryta och lägg i lite olja/salt och en fjärdedel av löken (hacka först). Låt det fräsa lite och lägg i 2 ½ dl vatten. Låt det koka innan du häller i bulguren. När vattnet försvunnit så lägg på locket o ha på låg värme. OBS! Om det finns köttvatnnet kvar från grytan så häll i det i bulguren (smakar bättre).
Stek köttbitarna med resten av löken och sedan är det klart för servering =)
ca 250 g högrev
2 dl bulgur
1 lök
olja
2 ½ dl vatten
salt
Dela högreven i bitar och stek de lite smått i en gryta. Ta sedan i vatten så den kokar (för då blir den inte lika seg.) låt koka i ca 20 minuter. Ta en annan gryta och lägg i lite olja/salt och en fjärdedel av löken (hacka först). Låt det fräsa lite och lägg i 2 ½ dl vatten. Låt det koka innan du häller i bulguren. När vattnet försvunnit så lägg på locket o ha på låg värme. OBS! Om det finns köttvatnnet kvar från grytan så häll i det i bulguren (smakar bättre).
Stek köttbitarna med resten av löken och sedan är det klart för servering =)
Kommentarer
Trackback