Köttfärslimpa med kantareller & senapstuvad potatis
REKOMENDERAS!
Kock : Mat Tina!
Recept (4pers):
800g köttfärs
2 st gul lök
1 ½ dl mjölk
1 st ägg
2 paket bacon
300g kantareller
1 dl persilja
smör till stekning
Senapstuvad potatis
400g kokt potatis
4 skivor formfranska
2 st gul lök
½ msk grönpeppar
3 msk mjöl
3 dl mjölk
2 msk söt o grov senap
1 dl syltlök
salt
peppar
Skär svampen och finhacka löken. Fräs svampen och hälften av löken och krydda med salt, peppar. Blanda i grovhackad persilja och ta bort den från plattan. Skär bort kanterna från brödet och mixa den med mjölk och ägg. Blanda ner färsen med med resten av löken och krydda. Gör färsen till en limpa på en ungfast form. GÖR en skåra i färsen och lägg i svampblandningen. Nyp igen färsen så att svampen täcks. lägg ihop bacon skivorna tvärsöver och peta in ändorna för att få den att hålla ihop.
Gräddas i ugnen i 40-45 min i 175 grader.
Stuvningen;
Koka potatisen. lägg i smör i en kastrull, blanda lök och grönpeppar. Pudra i mjölet och häll i mjölken om du tycker att såsen blir för tjockt. Låt det puttra lite tills mjölsmaken går bort, häll sedan i senapen, salt och peppar. skär potatisen i midre bitar o blanda i såsen. Rör ner syltlöken i stuvningen och servera sedan med limpan :)
Kock : Mat Tina!
Recept (4pers):
800g köttfärs
2 st gul lök
1 ½ dl mjölk
1 st ägg
2 paket bacon
300g kantareller
1 dl persilja
smör till stekning
Senapstuvad potatis
400g kokt potatis
4 skivor formfranska
2 st gul lök
½ msk grönpeppar
3 msk mjöl
3 dl mjölk
2 msk söt o grov senap
1 dl syltlök
salt
peppar
Skär svampen och finhacka löken. Fräs svampen och hälften av löken och krydda med salt, peppar. Blanda i grovhackad persilja och ta bort den från plattan. Skär bort kanterna från brödet och mixa den med mjölk och ägg. Blanda ner färsen med med resten av löken och krydda. Gör färsen till en limpa på en ungfast form. GÖR en skåra i färsen och lägg i svampblandningen. Nyp igen färsen så att svampen täcks. lägg ihop bacon skivorna tvärsöver och peta in ändorna för att få den att hålla ihop.
Gräddas i ugnen i 40-45 min i 175 grader.
Stuvningen;
Koka potatisen. lägg i smör i en kastrull, blanda lök och grönpeppar. Pudra i mjölet och häll i mjölken om du tycker att såsen blir för tjockt. Låt det puttra lite tills mjölsmaken går bort, häll sedan i senapen, salt och peppar. skär potatisen i midre bitar o blanda i såsen. Rör ner syltlöken i stuvningen och servera sedan med limpan :)
Kommentarer
Trackback