Ratatouille
Recept ( 5 pers);
5 cl olivolja
80 g tärnad gullök
250 g tärnad paprika (gul,grön och röd paprika)
250 g tärnad zucchini
250 g tärnad auberjini
250 g pilatti tomat (avlånga tomater)
1 dl grönsaksbuljong
1 nypa färsk timjan
1 nypa färsk mejram
1 nypa färsk basilika
Fräs löken i olivolja och sedan de blandade paprikan, viktigt att man låter det stå en stund eftersom paprikan tar längst tid. I med zucchinin och låt det fräs med innan du tillsätter auberjini. In med tomaten och buljongen, låte det puttra några minuter. Sist men inte minst i med krossad vitlök, och örterna, samt salt o peppar, smaka av!
Rätten passar perfekt till lamm!
Nu har jag lärt mig denna rätt och det är inte sista gången jag kommer
laga den, hoppas ni också tar tid och gör det, det är enkelt jag lovar!
Imorgon blir det mera grönsaksrätter... Natti!
5 cl olivolja
80 g tärnad gullök
250 g tärnad paprika (gul,grön och röd paprika)
250 g tärnad zucchini
250 g tärnad auberjini
250 g pilatti tomat (avlånga tomater)
1 dl grönsaksbuljong
1 nypa färsk timjan
1 nypa färsk mejram
1 nypa färsk basilika
Fräs löken i olivolja och sedan de blandade paprikan, viktigt att man låter det stå en stund eftersom paprikan tar längst tid. I med zucchinin och låt det fräs med innan du tillsätter auberjini. In med tomaten och buljongen, låte det puttra några minuter. Sist men inte minst i med krossad vitlök, och örterna, samt salt o peppar, smaka av!
Rätten passar perfekt till lamm!
Nu har jag lärt mig denna rätt och det är inte sista gången jag kommer
laga den, hoppas ni också tar tid och gör det, det är enkelt jag lovar!
Imorgon blir det mera grönsaksrätter... Natti!
Kommentarer
Trackback