Lax i cream bonjor med tomatris
Recept
2 laxfileer
1 burk Cream Bonjor (gärna nått örtkryddat)
1 röd lök
salt
citronsaft
citron peppar
Tomatris
2 dl ris
1 msk tomatpure
4 dl vatten
en fjärdedel gul lök
lite raps olja
salt
Krydda laxen med salt citron vatten och peppar. Lägg den i ugnen i ca 15 min. Lägg sedan i rödlöken och Cream Bonjor. Låt den sitta i ca 15-20 min.
Häll i rapsolja i en gryta, hacka löken och tillsätt den i grytan tillsammans med salt och tomatpuré. När det fräst lite så tillsätt 4 dl vatten, låt det koka innan du lägger i riset! Ha det på hög värme tills vattnet nästan försvunnit och rör om riset med en slev. Sätt plattan på ettan och lägg på locket tills riset är klar.
2 laxfileer
1 burk Cream Bonjor (gärna nått örtkryddat)
1 röd lök
salt
citronsaft
citron peppar
Tomatris
2 dl ris
1 msk tomatpure
4 dl vatten
en fjärdedel gul lök
lite raps olja
salt
Krydda laxen med salt citron vatten och peppar. Lägg den i ugnen i ca 15 min. Lägg sedan i rödlöken och Cream Bonjor. Låt den sitta i ca 15-20 min.
Häll i rapsolja i en gryta, hacka löken och tillsätt den i grytan tillsammans med salt och tomatpuré. När det fräst lite så tillsätt 4 dl vatten, låt det koka innan du lägger i riset! Ha det på hög värme tills vattnet nästan försvunnit och rör om riset med en slev. Sätt plattan på ettan och lägg på locket tills riset är klar.
Kommentarer
Trackback