Tacos ?
"Kurdiska biffar" eller shifta som det heter på kurdiska är gjord av färs som ser ut som biffar men lite mindre. Skulle du vara trött på tacos på mexikansk sätt så tycker jag du ska prova på detta. Man äter det med tunnbröd eller liba bröd som det heter, grönsaker, så som vårlök, smörgåskrasse, tabouleh, och vanlig sallad... tomat gurka isbergsallad, you name it!
Recept
400 g nötfärs
½ dl mjöl
1 ägg
1 riven gullök
1-2 riven tomat
mynta ( snåla inte )
salt
rapsolja
Blanda färsen med resten av indigrienserna, värm stekpannan med ca ½ cm rapsolja ( rapsolja bränner inte lika mycket ). Gör färsen till mindre bitar och platta till de så mycket som går, förbredd en lite gryta eller något likanade med hushållspapper på och som har lock, det gör att biffarna inte blir hårdapå ytan och fettet rinner av när du sedan stekt de. Servera med olika goda och frächa sallader samt tunnbröd.