Vindruvbladsdolmar

Recept

Vindruvblad (Finns att köpa på orientaliska livsmedelsbutil och på willys)
Bondbönor
ca 1 dl Olivolja eller Rapsolja

Fyllning;
200 g Nötfärs
3- 4 dl Mild yogurt
1 knippe hackad Gräslök
1 knippe hackad Dill
4- 5 dl Grötris
½ msk citronsyra
salt

Skölj vindruvsbladen. Fräs nötfärsen och krydda med salt. Blanda sedan det med resten av fyllningen. Smaka av och se till och få en krämig och syrlig smak. Bondbönorna ska vara nederst i grytan, lägg in de först. Ta knappt en matsked av fyllning i bladen och vik ihop och in med den i en gryta och fortsätt tills bladen och fyllningen är slut och försök få de tätt intill varandra som möjligt i grytan. Häll i 1 dl olja och lägg gärna en tallrik på toppen så det blir så tätt som möjligt innan du lägger på lock. låt den tilllagas i ca 30 min i låg värme. Sedan är den klar och servera, gör gärna en god sallad till.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0