Apelsinsås
Recept
1 apelsinsås
Gråmanje ( en spritsort jag inte kan stava)
Demi glace ( reducerad kalvfond)
Ciserliera apelsinskalet eller riv med ett rivjärn. Ta bort apelsinskal & filéa. Pressa all saft som finns kvar. Stek filéerna i skirat smör snabbt. På med gråmanje och flambera. Ta ut apelsinfiléerna, häll istället i saften tills det blir sirapaktigt. På med Demi Glace och koka ihop en stund, krydda med salt och vitpeppar samt i med det rivna apelsinskalet och filéerna. Såsen passar bra till anka eller kyckling. :)
1 apelsinsås
Gråmanje ( en spritsort jag inte kan stava)
Demi glace ( reducerad kalvfond)
Ciserliera apelsinskalet eller riv med ett rivjärn. Ta bort apelsinskal & filéa. Pressa all saft som finns kvar. Stek filéerna i skirat smör snabbt. På med gråmanje och flambera. Ta ut apelsinfiléerna, häll istället i saften tills det blir sirapaktigt. På med Demi Glace och koka ihop en stund, krydda med salt och vitpeppar samt i med det rivna apelsinskalet och filéerna. Såsen passar bra till anka eller kyckling. :)
Kommentarer
Trackback