JOBB JOBBELI JOBB...

Idag ringde Victor, köksmästarn från Beebar (där jag praktisera) med glada nyheter till mig.. eller kankse inte för Robin är ju sjukskriven :/ Men det jag menar är att jag har saknat och stå i köket. Sen jag slutade hos de så har jag bara haft massa teori, prov efter prov... Saknat och laga mat! Ska börja jobba där lite då eftersom Robin har sjukskrivit sig, börjar imorgon och nästa vecka ska jag börja vara där mer. ;) VI SES GRABBAR!

Uttagningen till Vuxpokalen

Som jag tidigare har nämnt så ska jag delta med i en mat tävling i skolan, där vi får en korg med råvaror och fixa och trixa med till en trerätters. Vi har nu äntligen fått en lapp om vilka råvaror vi ska arbeta med. Det som MÅSTE vara med är RÖKT LAX, EN HEL KYCKLING och FRYSTA HALLON & BLÅBÄR! Vi har fått lite annat också men det är alldeles för många så jag orkar inte skriva ner det så här dags på kvällen. Vi ska också göra en buljong, brässera och suatera...

Idag har jag och några vänner varit i köket i skolan och arbetat med en hel kyckling, där vi förbredde en kyckling fond och påbörjade med apelsin sås. Imorgon ska vi förutom ha prov i viner också fortsätta med kycklingfile och göra klart apelsinsåsen. Väl hemma så försökte jag komma på vad jag skulle vilja göra för dessert, vill inte skriva ner exakt va jag prova på och göra för det kankse finns någon klasskamrat som läser och snor idén (?). Men kan säga att det blev riktigt bra för att det va ju första gången jag gjort det :)

När vi är klara med uttagningen i skolan så får de tre bästa eleverna en plats till finalen i Norrköping där de representerar vår skola :) Hoppas de bästa vinner så vi kan ta hem skiten, själv är jag med i tävlingen för att utmana mig själv mest om ja ska vara ärlig. Så jag kommer nog inte orka satsa 100 på detta tyvärr...


Lite vinprovning

Har haft det mycket tufft sen sist. Fått en massa uppgifter och prov imorgon i skolan som ska vara klart! Mycket och göra på så lite tid bara. STRESSIGT! Ryggen mår bra sen sist jag fick ryggskott. Kan dock inte bära tungt i ca 2 månader.

Igår jobbade jag med projektarbetet där vi ska "öppna" café, restaurang eller pub. Jag tillsammans med Camilla & Lollo ska öppna en resaurang vid namn Bar Nárghile där man ska få röka vattenpipa bland annat, och då är det tänkt att det ska vara i Borås.

Efter lite lunch och mer arbete fick vi äntligen prova på två sorters rödvin i skolan.



Zinfanel från Califonien smakade bäst tyckte vi alla!!

Denna rödvin är från Spanien, den var inte lika god, men den passar bra till Rött kött iallafall :)


RSS 2.0