Fiskgryta



Recept
200g fiskfilé
2 dl matlagningsgrädde
hummer eller fiskfond
riven skal av ½ apelsin
timjan
salt
vitpeppar

Blanda ihop fond, grädde, apelsinskal och kryddor och sätt den på svag värme. skär fiskfilén i bitar och salta. Häll i fisken och låt det småkoka i ca 10 min. Servera med ris :)

Familjens nya badrum

Före bilder...



Mästaren själv...

Efter bilder...

 

Myshelg

Träffade en underbar människa och lite nytt folk i helgen. Jag/vi hade det jättemysigt fredagskväll med god mat och bra sällskap. Blev en jättegod tacopaj som Malin hade lagat, synd bara att jag inte fotade den.
I lördags blev det också myskväll. Lagade hemmagjord potatisgratäng med entrecote och glacerade sockerärtor.



Recept:

Potatis (mjölig)
Gullök
Vitlök
Vispgrädde
Muskot
Salt
Vitpeppar

2 st Entrecote
Salt
Peppar

Sockerärtor
Finhackad lök
Rapsolja
Socker
Salt
Vitpeppar

Börja med att skala och skiva potatisen, samt skär löken. Blanda ihop kryddorna och 2-3 medelstora vitlöksklyftor med vispgrädden och ge det ett uppkok. Lägg potatisen och löken på lager i en form och salta och peppra. Häll sedan i grädden och lägg den i ugnen i 150 grader i ca 25 min. Ta ut den och strö på gratängost och låt det vara i ugnen till den är klar (ca 15 min). Salts och peppra köttet. låt pannan bli riktig varmt och fräs lite smör eller olija innan du lägger på köttet. Sätt en kastrull eller liknande på en varm platta, häll i olja och fräs den finhackadelöken och lägg i sockerärtorna sekunden efter. Strö över socker så den får en glacerad konsistens. Lycka till :)

Tack för en fin helg ;)



Projektarbete

Praktiken på Lilla London är slut. Tillbaka till skolan och projektarbete som vi får jobba med denna veckan. Man ska välja ett tema, som tex bröllop, student osv. Hitta på en trerättersmeny, tänka på bordsdekoration, fat, bestick och glas. Tänka även på miljön, dricka till maten och säsong.

Själv har man valt tjejmiddag. Det var en självklart tema för mig. Har alltid tyckt om och bjuda hem tjej kompisarna på en bit mat och umgås och skratta ihop. :)


RSS 2.0