Skolan har äntligen börjat.

Jag har varit väldigt dålig på uppdatering länge nu. Kommer kankse inte ha tid med bloggen varje dag, men ska försöka blogga så mycket jag hinner med. Idag har jag i varje fall börjat skolan, tro det eller ej men som jag har längtat, men varför? Jo, som vissa av er känner till så sökte jag restaurang & storkök utbilningen på komvux i somras och nu har jag kommit in. Vi är 23 elever som började idag om jag inte minns fel, och  det verkade vara trevliga människor som man kommer lära känna under 40 veckor. Efter utbilningen är syftet att få en stabil grund att stå på där vi kan söka arbete som returang/ekonomibiträde, det är också en grund där man kan fortsätta med studier ( 20 veckor till ) mot Kock/Kockerska ( som jag har tänkt och göra ). 80% av utbildningen är praktiskt och resten teoretisk. Vi kommer få pratikplatser som vi får välja själva så småningom också. ULTRA Education är Sveriges största fristående utbildningsanordnare och det är ju självklart de som ska utbilda oss elever. Vi kommer att utbilda oss i Militärpalatsets kök som är en resturang & bar i Borås.




Så första dagen är avklarat, trotts att det inte var mycket mer än information. Imorgon blir det prova kockkläder! Hoppas jag kan hitta den största barnstorleken... :)


NÅGON SOM KAN HJÄLPA MIG MED ATT ÄNDRA INFO. PÅ MIN BLOGGDESIGN?? Vore snällt ^^


potatisgratäng

Recept

1 kg potatisgratäng

2 st stora lökar (hackade)

5 dl mjölk

3 dl vispgrädde

2 krm salt

2 krm peppar

2 st vitlöksklyftor (hackade)

3 dl riven ost

Skala och skär potatisen i skivor, häll i mjölk, grädde, hackade löken, vitlöken, salt och peppar och potatisen i en kastrull. låt koka ett par minuter då det går fortare att göra potatisgratängen. Häll sedan allt i en ungsform och strö över rivna osten. Låt det stå i 225 grader i ca 20-30 min.

 


premiär för mat-tina!

Ja, idag är det premiär för en ny matlagningsprogram på tv4. "Tinas cookalong"
som direktsänds på måndagar kl. 20:00 då man kan vara med och laga mat. För att förbreeda sig innan programmet börjar kan du se inköpslistan på...


Hade velat vara med och laga ikväll men jag har inte hunnit med och köpa det hon ska ha till kvällens program, istället har jag lagat en god potatisgratäng som jag ska äta på soffan och se på per mobergs matlagningsprogram "Vad blir det för mat", innan tina börjar :)

köttfärslimpa med rotfrukter.

Idag  har  jag  varit  duktigt  och  lagat  mat  innan  familjen  kom  hem  från  skolan/jobbet.  Hann  med  och  städa  lite  också.  Nu  sitter  man  här  och  bloggar  med  en  kopp  te  på  datorbordet.



Recept; ca 5 port.

Köttfärslimpa
400g nötfärs
1 ägg
½ dl mjölk
1 msk mjöl
salt
peppar
1 msk spiskummin
chilipulver
champinjoner eller kantareller (hackade)

Blanda  ihop  alla indigrienser. Lägg  färsen  i  en  form, gör sedan en "grop" och häll i svampen. Stäng igen limpan och låt stå i ugnen i ca 1 tim i 200grader. Kolla gärna den lite då och då...

Rotfrukter i ugn
potatis
morötter
palsternacka
olivolja
timjan
salt
peppar

Skala  alla  frotfrukter  och  skär  de  i  klyftor,  lägg  de  sedan  i  en  form  och  krydda  rikligt  med  timjan,  samt  salt  o  peppar.  häll  i  rikligt  med  olivolja.  In  i  ugnen  i  200  grader.  :)

Min tallrik



Beskedet...

Idag var en bra dag. På förmiddagen åkte man ner till stan med Andreas och tog en Chai Latte på Esspreso House, och det var mycket gott. Än så länge har man fått honom och lära sig att dricka Cafe Mocha som blev favoriten för honom, tills han fick smaka Chai Latten som blev den nya favoriten direkt idag. Själv älskar jag sitta ute på stan någonstans och bara ta det lungt o ha en varm god dryck i ena handen, som de flesta boråsare. Tror att vi är lite fikasugna, eller kankse mycket för den delen. Det är alltid fullt med folk i vilket fik man än går, men jag klagar inte. Tycker det är mysigt att vi är sånna.

Hur som haver. Ringde min far lite senare. Han berätta då att jag har fått brev från Komvux och att jag är intagen på restaurangutbilningen, som börjar 28 september! Blev superglad, det gjorde verkligen hela dagen. Har oroat mig mycket över vad som händer med mig i höst, vill inte sitta ensam hemma hela dagarna och inte göra någonting alls. det skulle vara sååå deprimerande!
Längtar... 26 dagar kvar :)


militärpalatset är en restaurang här i Borås, o dit ska jag den 28 sept...


ska man bli lika proffsig som per moberg och gänget på bild på 40v?

RSS 2.0