Lunchlåda

Idag är det söndag, det betyder att imorgon blir det en ny vecka och jag ska åter till skolan imorgon bitti...

Har spenderat halva kvällen på stan och resten i köket hemma. Passade på och göra matlåda till lunchen imorgon. Kostar ju inte något ifall man har mat med sig, så jag måste passa på och göra det när jag har tid över och när man är fattig veckan innan lön :)

Jag hittade lammkottleter i frysen, tinade de och så var det bara och börja...

Lammkottletter med senapstuvad potatis

Recept
2 st lammkottletter
1 klick smör
1 vitlöks klyfta
honung
salt
peppar

2 stora potatis
1 gullök ( i lagom storlek)
smör
mjöl
1 dl mjölk
skånsk senap
salt
peppar

Koka potatisen först.
Värm pannan och häll i en klick smör. Salta & peppra köttet och fräs den i pannan så den får lite färg. Ta en ungsform och lägg i köttet. Finhacka vitlöken och marinera köttet tilsammans med honungen. In i ugnen i 200 grader i ca 20 min.

Ta en kastrull och häll i lika delar smör och mjöl och vispa. Häll sedan hackad gullök och låt det fräsa lite. Häll i mjölken och senap samt potatisen som ska skäras i 4 bitar. Salta och peppra och smaka av! :)


Min lunchlåda till imorgon, med en fräch sallad till...


Bästis bjuder på mat

Vilken dag det har varit idag, lyckats bli sjuk när jag inte har tid för sånt. Vet dock inte vad jag gjort för fel, men har mina aningar om att sommarvädret som inte kan bestämma sig riktigt och det leder till att jag inte kan bestämma mig hur jag ska klä mig klockan 6 på morgonen. Har inte ens tid till och kolla upp hur vädret kommer och se ut inför morgondagen... Ja ni fattar!

Har i varje fall varit i skolan, drack morgon kaffet, gick igenom min "to do" lista tillsammans med snuttan och erik och sedan var det och bara köra. Måste erkänna att jag kunde faktiskt göra bättre ifrån mig, men troots att jag försökte peppa mig själv kvällen innan så nådde jag inte dit jag ville... Antar att alla har sina dagar ibland.

Åkte till Göteborg efter skolan som vanligt, men inte för och jobba denna gången, lovade min barndomskompis Mona att jag skulle hänga med dit på stan där hon hade ärenden. Åkte hem till Borås igen och handlade lite. För hon skulle laga mat till mig! Var verkligen sjukt glad för det, för det blir ju alltid att jag lagar mat för nära och kära!



blev kyckling med klyftpotatis med ostsås :)




Sparreribbs åt folket

Vi har ju olika stationer i skolan där vi får turas om och vara, jag och snuttan stod och preppa inför dagens lunch idag, stycka lax och marinerade sparreribbsen.



BBQ Marinad

vitlök
soya
röktextrakt
honung
whiskey
ingefära
mild paprikakrydda
pressad citron
chili sauce
matolja


Blanda alla indigrienser och smaka av, tillsätt matolja som tål värme bättre än tex olivolja. Marinera köttet och börja grilla???


Idag ska jag och snuttan göra klart lunchen och stå i serveringen! Kom och ät, vi har mat för alla :)


Budgetmiddag

Man kan inte alltid äta sig mätt på mat som är dyrt, iallafall inte om man är student. Men man kan ju faktiskt lyxa till det för en själv och det behöver inte kosta skjortan. Det gäller helt enkelt och välja rätt råvara.



Garam Masala

Recept

1 påse salladskyckling
1 påse garam masala (Santa Maria)
2 dl yougurt
1 st gul lök
1 klyfta vitlök
1 st morot
1 st röd eller gul paprika
1 knippe vårlök (Ej ett måste)

Skär grönsakerna som du vill ha de, fräs kycklingen med lite smör eller olja, tillsätt grönsakerna och garam masala kryddan. Häll i yougurt och låt det puttra lite. Servera kokt ris och njut!


Husvagn, umgänge och grillat!

I lördags bodde jag och några vänner i en jättefin husvagn i Varberg, lite semester trotts att jag inte har sommarlov som alla andra. Jag är nog den enda boråsaren som inte brukar semestra i Varberg, men i lördags var den för första gången, och hoppas att det inte blir det sista! Hur som helst så fick jag vara grillmästaren, och lagade benfria kottletter med gräddkokt färskpotatis och basilika och philadelphia crém :)


Lammspett med tillbehör

Recept

Lammytterfilé

1 dl chilisauce
½ dl olivolja
2-3 st vitlöksklyftor
2 msk soya
1 msk honung
salt
peppar

skala av och hacka vitlöken, mixa ihop med resten av indigrienserna till marinaden och marinera minst 1 timme innan.

Småpotatis med dijonsenap

kokt färsk potatis
rödlök
salladslök
kapris
olivolja
dijonsenap
salt
peppar

hacka löken och dela potatisen i två. blanda lite olivolja med dijonsenap tillsätt löken, kapris salt och peppar och sist potatisen. Lite sting i den men det är blir alltid gott! till kött!

Philadelphia och basilika créme

300 g philadelphia
1 knippe basilika
1 st lime
salt
peppar

Finhacka basilikan eller mixa den. tillsätt philadelphia, limesaft, salt och peppar. En mycket mild och fräch créme helt enkelt!

Grillad lax med tillbehör

Recept

4 st laxfilé
1 röd chilifrukt
1 st lime
2 msk olivolja
2 st vitlöksklyftor
1 tsk honung

kärna ur chilin och finhacka, skala och finhacka vitlöken. pressa limesaften och riv skalet i en skål, tillsätt honoung, chili, vitlök, salt och olivolja

Vispa ihop marinaden och marinera laxen minst en halvtimma i kylskåpet
(Grillas sedan i några minuter per sida)


Grillade grönsakspett

coctail tomater eller tomater i klyftor
silverlök
squash
paprika
champinjoner
salt
peppar

Skär allt i ungefär lika stora bitar och krydda de med salt och peppar. sätt de på grillspetten och grilla de samtidigt som laxen.

Romsås

2 dl créme fraiche
½ dl majonäs
½ tsk salt
2 msk stenbitrom
salt och peppar

Bara blanda allt och njuta tillsammans med laxen och grönsakspetten.


RSS 2.0