Hjälp !

Jobbigt va ordet... Jag har varit tvungen och vara lite ledig från både skolan och jobbet. Har ju sen tidigare vetat att det inte är så bra för mig när jag inte har mycket och göra... Jag älskar nämligen och gå i skolan och laga mat hela dagen (Och umgås me fantastiska människor) och sedan direkt åka till götet och jobba! Från och med torsdag ska jag aldrig gå ifrån de. Aldrig vara sjuk, men om jag skulle bli, ska jag ta risken, Jag pallar inte annars. Blir bara jobbigt i huvudet, känslor, förflutna, ALLT!! :( :( :(


Kokoskakor

Recept:
50g smält smör eller margarin
1 dl socker
2 ägg
5-6 dl kokos
riven citronskal
choklad

Blanda socker, ägg och kokos (vispa inte!!!). Häll över smöret och blanda noga,
blanda den rivna citronskalen. Låt stå i 10 minuter.
Sedan bollar du ihop de och lägger det på en bakplåt med bakplåtspapper.
Låt det stå i ugnen i ca 10 i 175 grader.

Smält choklad med lite smör i och toppa det sedan på kokoskakorna.


Bakning...

En sockerbagare hon bor i staden, hon bakar kakor mest hela dagen...

Japp idag har jag och min "låtsas mamma" Camilla bakat en massa bröd och kakor. Personligen tycker jag bakning är enormt kul, nackdelen är väl att man blir fet om det blir för mycket :)

Vi började baka lite bröd, grovbröd och mina sesambröd!
Tyvärr glömde jag ta kort på brödet men får ta det en annan gång.

Efter brödet och frukosten (som vi brukar ha vid 9:00 tiden) bakade vi en massa kakor, jag började med sesam och milla med tryffel. Blev dock INTE nöjd med mina sesamkakor. De såg skumma ut, smaken var inte som den skulle heller men det var okej, det tyckte iallafall Marco och Milla...

Det blev också, choklad chips, kokoskakor med choklad. ;)




Lyssna noga nu!

Lite uppdatering är aldrig fel när man väl har ögona öppna fortfarande och inte sover direkt efter jag kommit hem från skola/jobbet...

Haft en si sådär vecka om jag inte minns fel. Vart tufft med en del saker som man inte själv kan styra. 
Som vi alla vet så är kock- livet inte så enkelt, och man hamnar i kläm med folk som jobbar ihop med. Men då ska man komma ihop och bita på det sura äpplet och gå vidare... 

Hur som helst, stressigt har det varit, en del saker som vi i gruppen gör bör slipas och vissa måste nog lyssna extra noga, för varken man jobbat inom restaurang tidigare eller inte MÅSTE VI LYSSNA på de som utbildar oss!!! Gör vi det så går det fortare och det blir så mycket roligare :)

I veckan har jag mest vart på disknings stationen och en gång på dagens och idag fick jag leka bamba tant och servera eleverna helt själv :) Var inte mycket och göra med det var skoj ändå... All mat var redan förbered så jag gjorde en utsökt senapsås till köttkorv och rotmosen :) Tycker eleverna och dagens ungdomar/barn är mycket kräsna av sig... Förstår att man inte tycker att något är gott för jag har också vart barn och jag har tyckt illa om saker, men smaka åtminstånde.

Jobbet som telefonförsäljare har gott mycket bra får jag ändå tycka :) fått nya adresser och folk tackar väl inte nej till min kanon erbjudande :D Vi brukar ofta ha tävlingar på jobbet och vinna en massa saker, syftet är väl att man ska peppas och kunna ha ett gott inställning o hög motivation när man ringer och ska sälja. Då blir det mycket enklare som säljare. Senaste tiden eller kankse den första tävlingen jag jag varit med på så vann jag en Ipod shuffle, det tycker jag är en bra pris. Idag vann jag också, fika! En lite muffins för jag sålde så bra. Och den gooood :)

Här kommer lite bilder från idag som jag tagit från köket :)


Här har vi Lee som har jobbat på militärpalatset sen 2002 
om jag inte minns fel :) han har vart upptagen med juldeko.
idag... 

Sill är något som jag aldrig har smakat på och vet
inte fall jag vågar prova! Magnus (utbildare) och Lollo arbetar
med blåbärs sillen ;)

Vi har alltid veckans sallad och veckans pasta på menyn,
denna vecka blev det räksallad med ägg som ni ser,
veckans pasta blev lasagne som många av gästerna
gillade om jag inte minns fel.








 


Ny Vecka, Nya Möjligheter & Lärdomar

Veckan närmar sig slutet och jag har haft det underbart trotts alla motgångar. Har blivit mycket på jobbfronten och i skolan. Man måste verkligen vara på topp vart än jag vänder mig. Jag måste alltid vara motiverad vid båda tillfällen. Extra viktigt är det och få riktigt bra sömn så man inte ligger halvdöd efter halva dagen. Däärför har jag varit sjukanmäld någon gång i veckan på jobbet för jag har vart förkyld pga sömnbrist. Imorn ska jag hur som helst ringa chefen och göra om schemat så jag inte blir allt för trött, då säljer man inte lika bra kan jag säga!

Idag har det gått sådär på jobbet om inte helt neråt vissa timmar... Och det är inte kundernas fel har vi fårr lära oss många gånger, utan min egen inställning. Får jobba hårt på det när en ny vecka kommer helt enkelt.

VECKANS SCHEMA

Måndag

Imorgon blir det & komma upp tidigt, 05:00 senast måste shano vara uppe för att hinna med skolan i tid!! Ombytta o vara klara ska vi vara 07:00! Ska bli kul och veta vilken station man hamnar i och med vem man får äran och arbeta med. Kan säga att jag tycker personligen att det är en utmaning att arbeta med olika typer av personer. Blir inte alltid kul eller lätt men man får lära sig att handskas med folk och få lära sig samarbeta på olika sätt.

morgondagens lunch blir fläsk pannkaka med lingon, bön och salsagratinerad fiskfile med guacamole, vegetarisk quorn pannkaka med lingon. Veckans sallad blir räk och äggsallad & veckans pasta blir lasagne på husets vis.

Efter skolan blir det och jobba och ha med motivationen på topp dit! får också kolla med chefen om jag kan få ändra min jobbschema :)

Tisdag, Onsdag, Torsdag

Skola som vanligt då men tyvärr vet jag inte än vad vi ska få laga för luncher till våra kära gäster. Efter skolan är det jobbet som väntar!!

Fredag

Ännu en dag i skolan :) Men inget jobb då är jag ledig!! får se vad jag hittar på fattig som jag är. Men något blir det!

(Blir och uppdatera mera under veckan då får ni reda på en massa mer!!)

Jag flyger :)

Fredagarna i köket är extra roliga, vet inte om det är för att helgen börjar för många av oss men jag antar det. Såhär roligt kan man ha det på fredags eftermiddagarna...


Henkeponken & jag som ska försöka få in salladen in i kylen :)

Imorn är det då fredag igen och det ska bli lika roligt och åka och få vara med om mycket!
Får väl se vad som händer efter skolan och helgen, kankse ska till trädgårn med lollo?



Diskning är kul!

HALLÅ ALLA GOA OCH GLADA!

Torsdag idag och känns som bara måndag, veckorna går allt fort vid denna årstiden :/
Men inte surar vi för det, iallafall gör jag inte det... inte längre. Är nämligen väldigt trött på att klaga på väder med mera istället gör jag nytta och försöker vara positiv hela tiden och
DET FUNKAR!

Idag började dagen mycket illa, det började med att min mobil inte ville väcka mig så jag ringde och sa att jag skulle komma så snabbt som möjligt så marco o magnus kunde fixa en station för mig. På väg till köket med bussen då började det värsta som kan hände. Mycket folk som stod vid hållplatserna till Södra torget!! Det leder till att man missar nästa buss som tar mig till militärpalatset. Då får man ju vänta en hel timme till nästa kommer. Jag ogillar västtrafik och med den punkten tror jag många håller med mig som åker med västtrafik!!! Skärpning nu. Började promenera dit istället och försöka hålla mig klar och positiv istället. Väl framme så ser jag energi, glöd och en jädrans massa underbara folk som jag får träffa varje vecka :) Ser att alla har sin station och jobba med. bytte om till kock kläderna och fick min station och jobba med, sallad o disken. Kan tänka mig att det finns vissa som inte vill vara där, men man kan göra det till något roligt också, som i måndags då det blev en disk krach på gång :)




Späckfull Schema Varje Vecka...

Så har det varit sen jag började skolan i september. För de som inte hängt med tidigare så läser jag en restaurang utbildning på komvux i Borås. Jag och mina kära vänner som också gör detta håller hus  på Militärpalatset vid Regementet. Där lagar vi veckans luncher för våra gäster och har jättekul ihop :) Tidigare har det varit endast tre anställda men sen förra året har Ultra education tagit över och utbildar elever till kock, med andra ord är vi ett par stycken nu ;) Har du vägarna förbi?? Kom in i värmen och luncha hos oss !!

Ja, så man vaknar runt 05:00 på morgonen för att lära sig laga massa mat och även lite bakning m.m. Men jag kommer fortfarande inte hem utan jag pendlar även till Göteborg där jag har fått jobb sen en månad tillbaka efter skolan samt helger. Där jobbar jag som telefonförsäljare. Måste säga att det är kul även om just den yrken inte uppskattas av många, och folk som hela tiden tackar nej till en! Efter jobbet blir det raka vägen hem till käraste Borås! Ja, ni kan lista ut att jag varför jag inte haft tid med bloggandet ett tag. Men snart ska jag ändra schema på kvällarna så jag kan vara hemma lite också.

VECKANS SCHEMA

MÅNDAG;

Vi i grupper har självklart olika positioner som alla andra restauranger har. Igår fick jag stå vid bakningen för första gången. Där ska man baka bröd till lunchen till gästerna så klart, även baka goda kakor/dessert. Jag bestämde mig iallafall för att baka min mors sesambröd som blev succe :) När jag ändå hade sesam i brödet körde jag det som tema till desserten. Då det blev sesamkakor. Vi gjorde även vetebröds krans :) Till lunchen blev det pytt i panna med rödbetor och smörgåsgurka, mustig fisk & skaldjursgryta med fänkål & pernod, wokade grönsaker i thaicurrysås m. kokos och ris (Vegetarisk). Vi har också något som kallas för veckans pastarätt och denna veckan är det spagetti carbonara... Caessarsallad är också en rätt som finns hela veckan :)

Efter all mat/ städ/ diskning blev det och jobba, ta av sig kockrocken och tänka/ladda om! Gick super på jobbet får jag säga dock så blev jag super trött men det e ju vanligt :)

TISDAG

Idag blev det upp före tuppen, tror nog att jag var före Lee i köket idag (han som sköter kassan). Idag fick jag och 5 andra stå vid dagens lunch. Först tänkte jag byta position då jag tänkte att vi var för många men jag fick inte som tur var. Det var ju tillräckligt och göra. Laga all mat och hålla tiden, samt så började vi tappa folk. Den ena efter den andra blev vi iallafall fyra kvar. Att stå vid Dagens innebär att laga allt som står på menyn. Isterband med gräddstuvad potatis & grovsenapsås, Fjärillax med potatis & vitvinssås m. dill, Vegetarisk rösti som innebär ostgratinerad rotfruktsplättar & Veckans pasta fick vi stå och laga denna tisdag.

Mer jobb blev det inte för mig efter skolan, bestämde mig före frukost att
jag skulle ringa chefen & sjukanmäla mig. Nu blir det till och vila och sova tidigt!

ONSDAG

Imorgon blir det Viltköttbullar med svart vinbärsgele & spätzle, Jansons frestelse med ägghalvor, Vegetariskt Jansons frestelse med ägghalvor... :) Jobba i Göteborg sedan på kvällen...

TORSDAG

Soppbuffe med efterätt, kokt torsk med äggsås, Vegetarisk soppbuffe med efterätt, veckans pasta.
 
FREDAG

Vitlök timjanmarinerad lammstek m. balsamicosky, fiskgratäng på elevernas vis, Vegetarisk lasange, Veckans pastarätt. Inte blir det jobb efter... för då kankse det blir "After work" med mina kära skolkamrater??? 

(Eftersom man aldrig vet om framtiden så kommer jag försöka uppdatera veckan, samt ta lite kort!)

RSS 2.0