Trött...

...trött!

Fått lite jobb!

Idag ringde en av mina närmaste vänner mig och väckte mig klockan sju på morgonen. Jag hade verkligen inte lust och svara så jag väntade med det efter 2-3 missade samtal ringde jag upp då hon hade skickat sms om att det är något viktigt. Hon sa det att hon har hittat jobb åt mig och att jag skulle börja med det idag. Fick stå i ett kök och laga massa mat hela dagen slutade precis jobba. Det är egentligen hon som jobbar där men hon hade fått jobb på Borås djurpark som hon var sugen på och börja med. Då berättade hon lite goda ting om mig för hennes chef så då ringde chefen o talade om att jag är välkommen idag på eftermiddagen.

Det var jätteskoj och jobba, man blir en bättre människa med god tänkande när man jobbar. Iallafall jag. Fick lära känna nya och trevliga människor, så som daniel, chefen! Jätte trevlig o social. Sånna chef ska man ha!! haha :) Han och en annan som äger stället tyckte om mitt sätt att arbeta, så jag får jobba mer imorgon lördag och söndag, hela helgen =) KUL tyckte jag!! Så om jag sköter mig riktigt ordentligt så får jag nog säkert stanna där, stället heter "Elfsborgs Köket" ifall ni undrade.
Nu ska Shano vila i soffan lite och äta nått gott!

KRAMIIIS!

Plommon i höst?


 
Inför skaffat plommonträd i familjens trädgård.
Undrar hur långe man får vänta tills man får plocka den första :)


Köttfärslimpa med kantareller & senapstuvad potatis

REKOMENDERAS!

Kock : Mat Tina!
Recept (4pers):

800g köttfärs
2 st gul lök
1 ½ dl mjölk
1 st ägg
2 paket bacon
300g kantareller
1 dl persilja
smör till stekning

Senapstuvad potatis
400g kokt potatis
4 skivor formfranska
2 st gul lök
½ msk grönpeppar
3 msk mjöl
3 dl mjölk
2 msk söt o grov senap
1 dl syltlök
salt
peppar

Skär svampen och finhacka löken. Fräs svampen och hälften av löken och krydda med salt, peppar. Blanda i grovhackad persilja och ta bort den från plattan. Skär bort kanterna från brödet och mixa den med mjölk och ägg. Blanda ner färsen med med resten av löken och krydda. Gör färsen till en limpa på en ungfast form. GÖR en skåra i färsen och lägg i svampblandningen. Nyp igen färsen så att svampen täcks. lägg ihop bacon skivorna tvärsöver och peta in ändorna för att få den att hålla ihop.
Gräddas i ugnen i 40-45 min i 175 grader.

Stuvningen;
Koka potatisen. lägg i smör i en kastrull, blanda lök och grönpeppar. Pudra i mjölet och häll i mjölken om du tycker att såsen blir för tjockt. Låt det puttra lite tills mjölsmaken går bort, häll sedan i senapen, salt och peppar. skär potatisen i midre bitar o blanda i såsen. Rör ner syltlöken i stuvningen och servera sedan med limpan  :)



Tinas Cookalong

Jag läste precis på recept.nu att Tina Nordström ska vara med i TV-rutan igen, Äntligen! Jag har verkligen längtat efter att få se henne för hon av många andra har inspirerat mig oerhört mycket. Hon ska börja sända "Tinas Cookalong" som är en verstion av Gordon Ramsays tv program som sändes i England. Detta är direktsänd matlagningsprogram där hon har 1 timme på sig och laga trerätters med svenska folket. Låter det inte hur kul som helst ? Jag kommer iallafall SItta framför tv och drägla o bli så hungrig på all mat som hon ska koka ihop :)



Agnebergsbalen 2009

Här kommer balbilderna på mig och Eddie samt lite andra folk :)












Baldagen, del 2

Gör oooont och gå!

Vaknade klockan 09:00 och sovit ca 4 timmar, här sitter jag o gäspar stort, och morgonkaffet i handen. Det gick ont och gå idag, har skaffat mig skoskav  i båda fötterna för någon dag sen, jag vet inte om det går att gå med mina höga klackar. jag har så svårt för klackar! De är faktiskt de skönaste jag kunde hitta. Får tejpa mina häler!
Mina föräldar och min bror kommer också hit tillsammans med min morbrorsfru och kusin! De är nog här om ett par timmar, så jag måste hinna städa innan de tjatar på att jag inte har städat tillräckligt :( Min mamma kan vara sånn ibland när hon är här. Nä, nu ska jag göra nytta, ringa runt o så!

Återkommer efter balen... Kram på er!

Baldagen är här!

Klockan tickar o tickar, just nu är den 03:43, lördagsmorgon, och jag har inte sovit än. Fredagkväl, igår hade jag bjudit hit massa vänner från uddevalla, och gjorde i ordning en flyttfest. Bjöd på massa grillat! Va jättegott. Hoppas alla trivdes. Själv var jag stressad, ville att alla skulle trivas och inte vara hungriga som många av oss var, Vi hade ju en del problem med elgrillen ett tag i början. Haha!! Skulle vart pinsamt om den inte funkade då alla gäster va där och köttet var klara att grillas. Men Eddie som jag ska gå med på balen fixar allt! :)

Hade jättetrevlig fredagskväll/natt!! Tack alla som kom och jag lovar och hälsa på er i uddevalla när jag flyttat!

Just nu sitter jag helt ensam o är lite små nervös, har mycket och göra idag lördag, fast efter ja sovit o sedan vaknat och druckit mycket kaffe! Lilla syster som är här sover nu i mitt vardagsrum. Nån av oss måste ju få sömn, hon ska vara min assistent imorgon! Klockan 12:00 ska vi hur som helst vara hos frisören (uppströms frisörer), tar ca 2 timmar att sätta upp håret sen blir det o springa till Kicks och bli sminkad av någon make up artist! Tur det att det ligger typ tvärs över varandra! Komma hem o ta på sig den vackra gröna klänningen och accesoarer, och vänta på Eddie tills han kommer med bilen... Ni får vänta och se med bilderna imorgon, men jag kan bjuda på lite bilder av Flytt/grillfesten jag hade hos mig!





Nu är klockan 04:15 och detta inlägg börjar snart bli klar. Nu ska Shano Nanna!
Hon har en stor dag framför sig =) Önska mig lycka till!

Manpower

Ahh!! Idag hade jag jobb intervju hos Manpower, va så himlans nervös...
Men det gick över när jag öppna dörren till deras reception! Fick andas ut
och drick mycket vatteninnan vi börja!

Tyckte det gick jättebra, jag var mig själv och jag hoppas på att jag får jobbet.
Han som intervjuade sa det att det är ca 900 som har sökt och det finns 50 platser.
Så de håller på och intervjuar ca 100 pers. och då tar det tid att få svar!
Detta är  ett sommarjobb, och om jag får det så ska jag jobba hos Ericsson AB
på ett lager där!  Håll tummarna!

Nu är jag hemma hos min familj i Borås igen, och jag tänkte laga middag till de,
innan de hinner hem från jobbet/ skolan! Ska lägga ut lite bilder sen på maten!





Helgen...






I Fredags var det grillfest hos de sötaste paren, Caroline & Andreas!
Här får ni smaka å lite bilder =)
Här ser ni mig så klart, Caroline & Andreas, Josefine, Katarina, Eric och Oscar!

Robinson



Äntligen är jag klar med min ansökan till nästa Robinson, skickade in den idag!
Nu får jag sitta och vänta på intervju... (håller tummarna!)

Pasta i baconsås!



Recept:

Pasta (du väljer vilken sort)
150 g bacon
1 burk champinjoner
1-2 msk thai sweet chili
1 näve bladpersilja (hackad)
1 dl mjölk
1 msk mjöl
2 dl matlagningsgrädde
salt
peppar

Koka pastan i ca 6-8 min. Skär upp bacon och stek de i pannan. När de blivit halvstekt så lägger du i champinjonerna och kryddar med peppar och thai sweet chili. Gör redning, blanda ihop mjölken och mjölen, skaka! Häll i matgrädden i en kastrull och låt det bli varm innan du häller i redningen. Krydda såsen med en nya salt och peppar. Häll i bacon/champinjonmixen i såsen samt persiljan. Blanda sedan såsen i pastan och lägg det i en form. In i ugnen med den ca 10 min. Serveras med fransk salladsmix med rödlök!

Efterlängtade Mössa!



Va hos Uppströms Frisörer tidigare och vi prova på en
enkel uppsättning. Lockade håret sedan såg vi till att det blev uppsatt
lite åt sidan så lockarna gick ner. Men på bilden är det dock inte uppsatt,
men fint var det iaf! Sällan jag har lockar!

Gick sedan till skolan, Eddie ringde och sa att han hade hittat
tjejen som hade ansvar för studentmössorna, och att hon
skulle vänta på mig så jag kunde få mitt!!


(bilderna är klickbara)

Nu tänkte jag laga lite middag! Får se vad jag kan hitta på!

Prova håruppsättning imorgon!



Imorgon klockan 12:00 ska jag till Uppströms frisörer och prova uppsättning på mig
Hade tänkt och ha lite vågor som går ner åt sidan, passar bäst när min klänning är
helt naket vid axlarna! Vad tycker ni?

planering/ i väntan på pappa!

Har inte hänt mycket idag...

Men vaknade på morgonen då jag ville sova mer egentligen för jag har inte kunnat sova på länge, varit orolig o stressad. åt lite frukost och sedan satte vi på musik och dansade magdans, det var jättekul och det är faktiskt som en träningspass! Det var ganska långtråkigt efter det annars, satt mest och kolla klockan tills pappa och min morbror kom hem från England. JAG mamma och min morbrors fru planerade inför min studentskiva, kom på massa saker som vi ska införskaffa och ha på studenten =) 25 dagar kvar !!!

Vi åt Middagg då de va framme vid 18:00 tiden och det var ris kyckling och någon tomatsås!



För en stund sen var jag mamma och pappa på långpromenad, tänkte att jag borde få lite frisk luft eftersom jag vart nere i 2 dagar... Men inte ens det hjälpte... Får hoppas på att veckan som börjar blir bättre!

När man har bråttom blir det fel!

Idag åkte vi till stan lite för sent, det var ju stängt när vi åkte
men vi var iallafall i den vackra stadsparken i Borås!
Det var blommor överallt solen sken lite, fontenen va på! Underbart fint var det!






...Ja, som sagt när ma har bråttom blir det fel, lite innan 22:00 åkte jag och mamma
till Hemmakväll för jag ville köpa A Walk To Remember filmen. När jag kom ut från bilen
märkte jag att någonting var fel på fötterna, ena klacken hördes inte... tänkte att den va sönder eller något men nej! Hade två olika stövlar på mig, ena var mammas och den andra min morbrorfrus!

NOTEBOOK!






Igår kväll åkte jag min morborsfru och lilla kusin till Borås för att vara med min mamma och syskon! Åt supergod mat och hade det trevligt ihop. Senare hade vi lite kankse för mycket fredagsmys. Vi satte på Notebook, en romantisk film. Har hört mycket om filmen men första gång jag såg den igår kvää. Där satt vi framför tv:n, jag, lillsyrran, morbrorsfru och mamma. Alla var verkligen inne i filmen förutom mamma som sprang runt då och då. Senare kom Grannen, Linda! Hon satt där en stund och kollade med oss också. Filmen närmade sig slutet och några av oss började snyfta och tårar kom, känslorna tog bara över! FIlmen var hur bra som helst! Från början till slut! NI har väl sätt filmer om kärlekspar som gör allt för varandra förr antar jag? Önskar verkligen att människor idag kunde vara så! IAllafall dagens män. Det känns att de tänker med röven (ursäkta språket), men så är det!

Vill finna en sån man, tror ni de finns kvar, eller är de utrotade?

Tutti frutti!

<3



Middagen va utsökt, men tyvärr ingen bild!

När ja kom hem till min morbror igen efter jag vart i uddevalla så hade min morbrorsfru lagat ris med lammkotletter. Vet inte riktigt va man kallar granatäpplens vätska, men riset innehöll det iallafall. Det blev lite brunare färg och smaken va ju helt underbart! Tog kort på maten men det funkade inte och sätta in den på datorn, kortläsaren va helt knasig idag! Blev lite småsur, men får glömma det nu och ha bättre lycka nästa gång.

Tidigare var jag med Katarina och får tacka henne för en underbar lunch/fika stund!
Kom ihåg att äta nyttigt fram till 20 maj ;) Och om du blir sugen på nått så smsa mig
och jag gör detsamma =) Hur som helst, tack för idag stumpan!

Till Uddevalla, luncha med Katarina!

Strax ska jag åka till uddevalla, ska tärffa på min SYO-konsulent först och göra nått som har me betyg och göra, skriva ut den eller något, men fattar inte varför jag behövs?! Hur som helst, ska träffa min vän Katarina och vi ska luncha ihop på Cactuz, som är den bästa cafet/salladsresturangen som finns i Uddevalla. 

Kommer tillbaka med lite bilder sedan, Kram på er så länge! 

Pannbiff med Rotfrukter

Recept

400 g köttfärs
1 mellanstor Lök
4 msk strösocker
1 msk mjöl
1 ägg
lite mjöl (känn efter)
spiskummin (gör det mesta av smaken enligt mig)
timjan
peppar
salt
rotfrukter

Riv löken och blanda det i färsen i en skål med resten av ingredienserna. fördela det i lika delar och platta till det och stek det i matolja. Ta rotfrukter som du önskar och lägg det i en form, krydda med massa timjan, salt och peppar. Lägg i olivolja och täck över formen med alumminium folie. In i ugnen ca 30 min. ta bort folien och låt det vara en stund. serveras med sallad och brunsås!



I Gbg, Blir Pannbiff till middag ikväll!

...Ni kankse inte vet men i helgen så förlorade vi en medlem i släkten, pappas farbror, så idag åkte pappa och min morbror till England för att hälsa på deras kusin, för han hade inte träffat sin pappa på 10 år och nu är han borta :(

Hur som helst, sitter hemma hos min morbror och är helt ensam. Väntar på att klockan ska ticka framåt och då kan jag förbreda maten innan min morbrors fru och lilla kusinen kommer hem från jobbet/dagis. Eftersom ja vet att min lilla kusin älskar pannbiff så ska han få smaka på min. =) Till pannbiffen ska jag ha lite rotfrukter i ugnen och krydda den med lite salt och peppar samt timjan och lite olivolja! Ska försöka ta bild på den senare när den är klar o ch lägga ut den tillsammans med recepten!

Kramis!


Ingen vanlig dag för det är pappas födelsedag!

GRATTIIIS!!!



Lite bilder från idag...


Grillat på trädgården idag, åkte sedan till almenäs med hela familjen så vi
sparka lite boll, och slog några onyktra killar då vi möttes på en match! =)
Nu blir det Jordgubbstårta... *mums!

RSS 2.0