Praktikplats.


Julen är slut och den nya året börjar närma sig på riktigt!!! Känns lite overkligt. Har haft en super bra 2009 faktiskt. Det har hänt många stora grejer i mitt liv som har hjälpt mig fram i livet, och det känns skit bra om man får uttrycka sig så :)

Hur som helst. behöver hitta en praktiskplats innan den 11 januari, för då är vi inte i köket i skolan och arbetar utan vi får hitta varsin lunchrestaurang där vi får praktisera i 4 veckor. Jag har valt och göra det i Göteborg pga jag jobbar ju som telefonförsäljare på kvällarna och då passar det mig perfekt och jag slipper pendla. Ska bo hos min underbara släktingar denna tiden :)

Så nu ska jag ut med en kollega från jobbet och fynda på mellandagsrean och även försöka hitta en fin restaurang i underbara Göteborg!!!

GOD FORTSÄTTNING PÅ ER ALLA <3

God Jul på er alla :)

Årets julafton kunde inte varit bättre för mig. Det var kanon. Fick äran och laga hela julmaten, och det blev lite annorlunda julmat än vanligt svenskt med julskinka och sill osv.

I år lagade jag till kalkon med brödfyllning bland annat. Och Gud vad gott det blev, bara exploderade i munnen på mig och mina nära och kära.




TACK FÖR ALLA JULKLAPPAR!!!


Julbord.

Inte uppdaterat sen en vecka, och det har hänt en hel del kan jag säga.

Sist så har jag jobbat på militärpalatset på min allra första julbord, som jag var väldigt nervös över och trodde verkligen att det inte kunde sluta bättre än ett stort fjasko. Fick ju servera och sälja drycker som jag aldrig gjort tidigare. Hur tror ni det gick?

Det var jobbigt kan jag säga. Mycket folk och jag visste knappt vad jag skulle göra och i vilken ände jag skulle börja. Tur var det att man hade tre killar vid sin sida som serverade ihop med mig :)
Kvällen fortsatte ännu bättre... Fick träffa vissa av mina gamla högstadie läraren som hade julbord den kvällen. Kul att man blir igen känd. Synd att vissa inte var med bara, så man kunde träffa de också.



På bilden ser ni lussekatter som vi bakat och jul tallrikar.


Paolo Roberto Besökte Militärpalatset.

Ni läste rätt..
Självaste Paolo Roberto kom och lunchade hos oss på militärpalatset.
Inte varje dag han kommer på besök ^^
Ville verkligen gå fram till honom och fråga varför de inte valde mig till robinson, som jag sökte tidigare i våras. har sökt till programmet 2 år i rad. Men jag är som jag är, vågar inte gå fram till kändisar :/


Hur skulle ni gjort??


Paolo har ju som vi alla vet varit med mycket i tv...
här ser ni att han också har matlagning som intresse,
Primo Paolo heter hans mat-program ^^

Ni som undrar så åt han laxfjäril med honungsglaserade rotfrukter :)


Dagarna som gått och de som återstår...





Veckan började inte så bra för mig, men känns bättre nu.

MÅNDAG

Denna dag kunde inte bli värre, kände hur seg och jobbig jag var då jag vaknade ur sängen. Åkte tidigt till skolan där jag höll på och somna & hade värk i hela kroppen också. Fick vara på bakning stationen tillsammans med Christopher. Det funkade tyvärr inte bra... Hade som sagt värk i hela kroppen, ont i huvudet, och stressad som jag aldrig varit förr, hade inga värktabletter heller som kunde göra det bättre för mig, dumt att jag inte frågade efter de av Christopher. fick ju reda på i efterhand att han hade med sig det. well well, tog en tidigare lunch för jag skulle hinna till vårdcentralen där jag vaccinera mig. Kan säga så här JAG HATAR SPRUTA!
Efter det var det bara jobbet kvar... och det klara ja galant! hade köpt med mig ipren, mådde mycket bättre när jag väl hoppa på bussen till göteborg, sålde ganska mycket! NÖJD va ordet! ^^

TISDAG

Sjuk... förkyldningen kom fram sent natten till tisdagen och har varit seg hela dagen, ingen skola, och inget jobb!

ONSDAG

Återstår och se vad som händer i skolan och på jobbet :) Men antar att det blir
matlagning/städa/förbreda/diska och sälja pocketböcker på jobbet :)

Menyn:
Sarerips med honungsglaserad rotfrukter samt het dip sauce
Laxfjärillar med citrontimjansås
Fetaost potatisfylld zucchini ajavaryougurt
Veckans pasta... het mexikansk köttfärs och bönröra
Veckans sallad... chilimarinerad tonfisk (ej tonfisk i burk) med rostad kokos

TORSDAG

Kycklingsoppa med dessert
Stekt sejfile, hollandaisesås
Tomat & bondbönsoppas med dessert
Veckans pasta
Veckans sallad

FREDAG

Kokt kalv i dillsås med riven pepparsås
Lutfisk med smörsås och gröna ärter
Spanskt tortilla med sojakorv och potatis
Veckans pasta
Veckans sallad

Efter denna dag blir det mer jobb. Då blir det julbord på kvällen på militäpalatset,
får se hur det går, jag ska ju sälja ^^





lite uppdatering...

Har inte varit i skolan så jätte mycket förra veckan pga vissa saker. Men nu är allt bra, nästan...
Igår efter skolan åkte jag till vårdcentralen och tog vaccinet, och nu mår jag inte alls bra. ont i armen, förkyld och börjar bli jättevarm i hela kroppen :/ Trodde inte jag skulle få bivärkningar men fick det iallafall.

Imorgon ska jag till skolan även om jag inte kan stå på egna ben har jag bestämt!
I slutet av denna veckan blir extra kul då jag och många andra får vara med på julborden vi har till helgen. Min uppgift är att sälja dryck :) Gå fram till gästerna och fråga vad de vill ha och dricka... MÅSTE JOBBA MED MIN HUVUDRÄKNING! Jag är kass på sånt, men träning ger färdighet antar jag :)


RSS 2.0