Haft en underbar helg...

Som började med kräftskiva hemma hos mig med massa trevliga människor.
Jag var väldigt spänd och stressad över det hela men det funkade faktiskt super, och jag kände av hur ont jag hade i kroppen när det hela va över men det va värt all börda! Hoppas bara man får träffa alla igen snaaart!!!





Kräftskiva imorgon!

Imorgon har jag planerat en kräftskiva hos mig, bjudit hem en del kompisar från Uddevalla och några härifrån Borås! Ska bli trevligt o mycket kul! Försökt planera allt sen måndags och det är inte så lätt alltid, just nu väntar jag på mamma ska komma hem så vi kan åka o handla, sedan måste jag städa och klippa gräset i trädgården så det ser snyggt ut tills imorgon. Hoppas verkligen på soligt och skönt väder! Som sagt ska bli superkul, men jag hoppas på att allt blir som jag tänkt, just nu är jag inte på topp egentligen känner mig ingen bra i kroppen. Men jag hoppas det går över!!!  :]


Gårdagens middag

Köttgryta...

Hemma igen...

Nu är jag hemma igen efter en lååång helg nere i Skåne,  varit superkul. Jag och min familj o lite släktingar var nere i Höör som ligger några mil utanför Lund, Hyrde en supermysig stuga som vi bodde i. Vi var inte bara i stugan o hade mysigt utan på en jättefin bröllopsfest också :) Mellan Deyar & Zhino. Super trevlig folk !

Nu håller jag på o lagar lite gulach soppa, gott till den tråkiga vädret ute :)


lite bilder från helgen... (Klickbara)





Smördegs piroger

RECEPT
1 pak smördeg

fyllning nr1;
250g köttfärs
2½ msk tomatpure
1 lök
2 msk sambal oelek
salt
peppar

fyllning nr2;
2 burkar tonfisk i olja
1 msk tomatpure
2 msk sambal oelek
salt
peppar

Lägg smördegen i rumstemperatur innan du börjar. Bryn köttfärsen med den hackade löken och krydda med salt o peppar. Blanda i puren och sambal oelek. När fyllningen är klar förbreder du en plåt och fyller i smördegen. Lägg smördegen med fyllning på plåten (bakplåtspapper behövs!). In i ugnen tills den blir gyllenbrun (ca 10-15 min) på 200 grader.

plockat svampar o bär också!

Idag har jag varit duktig...
Jag har städat hela huset o lagat mat o allt innan mina föräldrar kom hem från
deras jobb. Kändes väldigt bra för jag har känt att jag har varit väldigt lat nu i sommar då jag har flyttat hem till familjen igen.  Mina föräldrar blev nog lite stolta över sin dotter som hade gjort allt som kan ta tid och som kan bli stressigt då man kommer hem från jobbet och är super trött! Diskade disken o drack sedan lite te då vi åkte och handlade.
Innan vi åkte så bestämde mamma o jag att vi skulle ut i skogen o plocka blåbär.
Pappa ville också följa med och det var ju bara trevligt!
Hittade massa mogna blåbär, själv var jag sugen på kantareller så jag var på jakt efter de. Hittade en massa, runt 2 kg! Kom hem med allt o det visade sig att alla 2 kg var inte kantareller utan nån storts giftig svamp??!! Fick släänga allt och det kändes bara onödigt!



Ser inte det ut som kantareller??

RSS 2.0