JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!

Ibland älskar jag allt som har med livet och göra... Så j*vla lycklig så det inte går och beskriva. Jag har ju verkligen fått igång det jag vill med mitt liv, en karriär inom kockyrket... Det lönar sig när man tar tag i saker och ting, det tänker jag fortsätta göra, trotts att det är väldigt drygt att nå fram... I måndags skrev jag och Andreas i min klass en bidrag till årets grillkock 2010 och igår kväll så fick vi svar att vi va en av de fyra par som skulle tävla i finalen den 9 maj i Liseberg! Idag har vi övat och grilla kött i skolan och nästa vecka blir det och finslipa allt vi ska göra till tävlingen så det sitter i ryggmärgen när vi väl är på plats! TA ER TILL LISEBERG, STORA SCENEN, DÄR VI KOMMER OCH ROCKA!!! :D


Ha en trevlig valborg och ta det lungt med vad den nu är ni ska hitta på... :)

Årets grill kock 2010

Nu har jag och Andreas i min klass skickat in bidrag till årets grillkock 2010. Vi vet dock inte än om vi får vara med och tävla eller inte, men får hoppas på det bästa, jag tror på våran rätt iallafall... Tävlingen ska hållas i Liseberg, Göteborg 9 maj om jag inte har fel (?) Man har en timme på sig och göra rätten till 4 personer :) och varorna får inte kosta mer än 500 kr.

Vi testade oss på idag i skolan för första gången, och det blev faktikst bra...


TEST! Ska se lite mer annolunda ut, med andra ingredienser till...

Vuxpokalen

Vuxpokalen 2010 är en mat tävling mellan 7 olika restaurangskolor i Sverige, i år skulle man laga en trerätters som är värdig kronprinsessans bröllop, samt duka upp.
Linda, Erik och Noshin var de som gick vidare till finalen i Norrköping, där de tyvärr inte kunde få med juryn enligt de så var det för moderna rätter... Det var eleverna från Norrköping som kom på första plats!
Vacker dukning som linda gjorde, om jag hörde rätt var denna dukning bäst...
Lindas förrätt, vestcoastroll med tvåfärgad sparrissallad dillgeleé och rödbetsair
Eriks varmrätt, pocherad kalv i flädercitrus med sötpotatisfylld blåkongo och honungsglaserad vårlök.
Noshins efterrätt, rabarber-vitchokladmousse med citronmelissecoulis och rabarbercoulis samt isomaltkorg


RSS 2.0