Budgetmat

Jag är en person som inte gillar och slänga mat. Sparar helst det minsta lilla beroende på vad det är. Lagade ju köttfärsås som blev över sist. Idag la jag bara till andra tillbehör och kryddor så blev det något helt annat till lunch. Det är en smart sätt och göra kan jag tycka, så har man lite variation på maten :)

Recept

gårdagens köttfärsås
tacokrydda
kokt ris
(grönsaker, guacamole, tacosås osv)


Choklad mousse



Choklad mousse med whiskey smak. Kommer med recept senare...

Veckans Bröd



Igår blev det och storhandla för min del, som många andra. Gillar och variera på frukostbrödet.
Denna gången blev det Hönö Kaka från Pågen. Passar bra till frukost, efter träningen kankse. Passar alla åldrar stora som små :)

Köttfärsås



250 g nötfärs
1 finhackad gullök
1 burk krossade tomater
1.5 dl matlagningsgrädde
salt
svartpeppar

Fräs färsen i smör, i med löken och krydda med salt och peppar. Häll i krossade tomater och ge ett uppkok. Tillsätt matlagningsgrädde och salta och peppra om det behöv, Serveras med färsk pasta och en god sallad :)

Crepes

2 ägg
4 dl mjölk
1.7 dl vetemjöl
2 krm salt
1.5 msk smält smör

Fyllning;
Stuvade champinjoner från ABBA
Rökt kalkon

Blanda salt och mjöl, häll i mjölken i omgångar och vispa ihop. Tillsätt ägg och vispa det sista med smälta smöret (smör i smeten istället för och ha det i pannan innan man steker pannkakorna).

Stek pannkakorna, lägg på fyllningen och rulla ihop de. In i ugnen i 160 grader i ca 10 min.

Lätt som en plätt! :)



Ny meny på Lilla London

Tisdag. Andra praktikdagen denna veckan. Visste vad jag skulle göra innan jag satte foten i köket. Steka Mignon, som är panerad fläskfilé, Lilla Londons billigaste rätt. Ja så den går väldigt ofta. Det är väldigt mycket och göra där nu, imorgon blir det nämligen och börja servera en ny meny. Allt ska förbredas från skrach! Förutom och steka mignon, städa svalen och lite annat så har jag fått göra desserer. Desserer jag absolut kan minst. Alltid lika kul och lära sig nya recept. Chokladmoussen som jag blev riktigt nöjd med. :)

Får se hur det blir imorgon. Steka Mignon? Svar; Ja! Men sen får vi se, kankse får smaka på nya menyn...

Fick med några bilder från kallköket idag...


Kära vänner, såhär finhackar man purjolök. Färgen, helt underbar!!!


Beställningar

Söndagsmiddag



köttfärsbiff med riven tomat och mynta

Tänk på dig själv i höst!!

Blir ganska trött på mig själv nu. Jag förstår inte varför det är så svårt och säga nej, nej till och jobba. Jag jobbar jämt, stressigt, det är vad det är! Jag erkänner att jag inte har nån socialt liv längre. Var kom min arbetsmoral ifrån? Kanske ska tagga ner lite??? Det är exakt så det snurrar i min hjärna men ändå kan jag inte få tummen ur och sluta tacka ja till massa jobb.

Har jobbat 14 timmar idag och det blir 14 timmar till imorgon, sen tar jag ledig. Har kommit överens med min chef att jag ska ta ledigt från telefonjobbet i 2 veckor, för att försöka få nya krafter och inte gå in i väggen där jag är på väg... igen! Nä nu blir det för 17 ändrig på saker och ting. Jobb är inte allt i livet. Man behöver göra annat än och jobba.  Speciellt här i Sverige, enligt mig så upplever jag att Sveriges samhälle här mycket stressigt, och just nu på hösten måste man ta hand om sig själv riktigt mycket.

Vet vad jag önskar mig av tomten, en dag med spa/relax och massage som står först på min julklappslista (Om jag inte tar hand om det själv innan jul) =)


Kina Gryta med råris

Recept

2 skivor skinksnitzel
lite soja
en fjädedel purjolök
2 klyftor vitlök
5 st champinjoner
1 burk krossade ananas
salt
peppar

Strimla skinksnitzel och marinera med lite soya och låt stå i ca 10 min, förbredd purjolöken, champinjoner och vitlöken. Fräs skinksnitzeln i pannan med lite olja, i med champinjoner och purjolöken. Tillsätt sedan vitlöken och låt fräsa lite innan du häller i krossade ananas. Låt koka några minuter. Servera med råris och grönsaker :)


God Form



God Form från Pågen, köpte jag häromdagen. Jag har alltid svårt och välja rätt bröd i butiken, inte ofta jag äter bröd faktiskt. Men Ricard tipsade mig om att köpa det då vi var och handlade.

En saftig och mjuk bröd, en mustigare och rundare smak och surdegens milda syrlighet. Nu är det köpt och jag kan rekomendera det till er andra :)


Apelsinsås

Recept

1 apelsinsås
Gråmanje ( en spritsort jag inte kan stava)
Demi glace ( reducerad kalvfond)

Ciserliera apelsinskalet eller riv med ett rivjärn. Ta bort apelsinskal & filéa. Pressa all saft som finns kvar. Stek filéerna i skirat smör snabbt. På med gråmanje och flambera. Ta ut apelsinfiléerna, häll istället i saften tills det blir sirapaktigt. På med Demi Glace och koka ihop en stund, krydda med salt och vitpeppar samt i med det rivna apelsinskalet och filéerna.  Såsen passar bra till anka eller kyckling. :)




Kanelbulledagen

Innan jag lägger mig, HUR KAN MAN MISSA KANELLBULEDAGEN??



Det gjorde jag tydligen, men imorgon ska jag nog ta mig en vaniljbulle, min favorit!

Har ni någon favorit bulle??


Praktik

Nu har jag äntligen fått min efter längtade dator. Tackar farsan för han hittade en åt mig. Älskar dig! Hur som haver, mår bra nu för tiden och jobbar alldeles för mycket. Hade dock en mycket trevlig helg med Cissi, tjejen jag bor med, och i söndags vart det en tidig födelsedagstårta hos familjen.

Ny vecka, och jag har redan börjat min tredje praktik som jag hoppas på och trivas där. Denna gången blev det Lilla London, Valand i Göteborg. Ska bli skönt och få 2 timmars sovmorgon i en månad nu, som betyder att jag inte behöver pendla till Borås tidigt på morgonen.

Nu ska jag nanna, blir en speciell dag för mig imorgon sägs det. Men vet att det inte blir frukost på sängen av mamma som jag fått en gång om året förut.

RSS 2.0