långpanna.

En dålig natt utan sömn och massa tankar var det bara och gå upp tidigt, det fanns inga vägar att ta tillbaka! Det var mycket som inte var okej denna måndag. Jag var inte på humör alls, ville inte någonting men jag lyckades bita ihop lite iallafall. Man blev lite småsur över att Robin stod och titta på hur jag skalar och hackar lök och sa hur jag skulle göra istället, men jag får ta det! Jag hade tankarna någon annanstans denna morgon! Leveransen var sena med, så vi kunde inte göra det mesta.. ändå hann vi få till lunchen :)

Senare på dagen kom Anders ("den unga kocken") och preppa inför kvällen tillsammans med Robin. Fick dock höra att Robin ville eller var tvungen (?) att gå tidigare på kvällen. Jag bestämmde mig då att jag skulle jobba långpanna så jag kunde hjälpa Anders med det  sista under kvällen. Det har verkligen varit en lång dag! Tur att man fick lite sovmorgon imorgon så jag inte blir helt död!


Tredje veckan på praktiken...

Imorgon börjar ännu en vecka med massa roliga saker förhoppningsvis :) Min tredje vecka på Bee bar i Göteborg! Ska bli kul och träffa killarna i köket igen, saknat de lite under helgen faktiskt. Hoppas på att man får lära sig nya saker, som jag dock gör hela tiden för de är bäst!! Under dessa veckor som gått har man fått stå i "luckan" och lagt upp all mat som folk beställer. STRESSIGT? AJJEMÄN!! Mycket folk som ska ha mat på en och samma gång, och det gäller och få ut maten innan den kallnar så fort som möjligt. Men nu i fredags tror jag att jag slog rekodet! Vi hade ju rydbergs som dagens kött, och det var mycket populärt. Smäckfullt med folk. Jag och Tobbe fick fram att jag la upp 1 tallrik/2sek i en hel timma :) Nöjd är man ändå!

Kan också berätta att BEE BAR är nominerad i Gaygalan i år. Vi får väl se om de vinner Årets gayställe? Killarna och resten av personalen kommer åka upp till Stockholm 31 januari och jag hoppas ni vinner! Ska hålla tummarna :)

Dålig uppdatering ?!?

Hallå alla goa o glada!!

Blivit lite göteborgare av mig, men det är inget fel med det tycker jag. Jobbar häcken av mig nu och jag har knappt tid o sova. Men det gör inget för jag mår bra av att göra nytta! Mår så himla dåligt annars. Bara massa ångest och annat. Praktiken går suveränt. På Bee bar är de super trevliga. Finns 4 unga kockar där. Victor som är mästarn i köket som är lika gammal som jag är (blir imopnerad). Samt Tobias, Robin och Anders! De kan en hel del för att vara så unga faktiskt och jag har lärt mig så jädrans mycket om jag får uttala mig så! Inte har jag kunnat lära mig mycket i skolan så som jag gjort på så kort tid hos de. Men det är ju inget konstigt. I skoan är vi ju en 30-tals människor på 3 läraren. och ja e där ensam med 4 Riktigt bra kockar. Tre av de har ju läst på gymnsiet och jobbat inom franska köket i England. De har ju mycket erfarenheter med sig och kan lära ut på rätt sett. Så Pierre, Magnus och Marco när jag är tillbaka kommer ni vara stolta över mig! Har så jäkla massa kunskaper med mig hem till Borås/ Militärpalatset!

Godnatt på er alla :)


BEE KÖK OCH BAR

God fortsättning på er alla önskar jag er.

Nytt år /decenium, nya möjligheter. Skolan har startat för min del och det känns bra & få tillbaka vardagarna som de ska vara. Denna veckan har varit lugn men ändå tröttsamt. Vi har äntligen fått vara själva i köket nu denna veckan. Vi i gruppen (som nuförtiden heter G4) har ju haft det tufft då vi bara fått in en massa folk som ska praktisera från arbetförmedlingen, men nu är de och gör teori :) Denna vecka har varit och kommer o vara så att vi får själva bestämma vad vi vill göra, bara det har med såser och redningar och göra :) Hittills har jag fått göra varma emulitons såser (Hollandaise & Bearnaise). Får fundera lite på vad jag vill hitta på imorgon och på fredag...

Nästa vecka på måndag blir det praktik för oss. Jag valde att praktisera i Göteborg och även bo där i 4 veckor för jag ska ändå jobba på kvällarna, slipper och pendla!! Hittade en mycket trevlig och mysig restaurang som ligger vid Saluhallen i centrala Göteborg som heter BEE Kök & Bar.


RSS 2.0